Filmpjes

100 jaar De Volewijckers, een digitale tentoonstelling in 3D. Je ziet waar het voetbalveld vroeger lag en hoe het daar nu is. In een van de winkels zie je een 3D tentoonstelling over de rijke historie van De Volewijckers. Gemaakt door HCAN, 1 november 2020

Selectie uit 100jaardevolewijckers.nl
Geluid: de laatste 10 minuten van Elinkwijk-De Volewijckers (1961). De stand is 1-4 en De Volewijckers moet met 10 man tenminste 4-4 zien te maken om naar de Eredivisie te promoveren.

Ed Koen (1953) vertelt herinneringen aan de jaren zestig toen hij welp en junior was in De Volewijckers. Ook de mist-wedstrijd Ajax-Liverpool speelde een belangrijke rol.

3D animatie van een rondvlucht over de vier locaties waar De Volewijckers speelden: Hamerkwartier, Mosveld, Buikslotermeer en Buiksloterbanne. Niet heel nauwkeurig, meer om een idee te geven. HCAN, Frits Prior, 1 november 2020

Het Volksoperahuis in De Wasserette zong op 8 oktober 2019 “een voetballied” over “De Volewijckers”. Zang: Kees Scholten en Martijn Crins, ondersteund door Jef Hofmeister (tekstschrijver op accordeon), Rogier Schippers en Huug van Tienhoven.

Jan Donkers leest zijn herinneringen aan De Volewijckers en het Mosveld. De video is door Historisch Centrum Amsterdam-Noord geïllustreerd met foto’s en filmbeelden uit de rijke historie van De Volewijckers.

Frits Prior van Historisch Centrum Amsterdam-Noord feliciteert de honderdjarige ASC De Volewijckers. Als cadeau heeft hij deze website gemaakt met gebruik van het grote De Volewijckers archief, bijdragen van oud-spelers en hun familie en met foto’s en stukken die het Historisch Centrum al in bezit had. 

AT5, 8 februari 2013. Rapportage over de fusie van DWV en De Volewijckers tot dvc Buiksloot. 

AT5, 17 september 2013.
De Volewijckers en DWV waren twee legendarische voetbalclubs. Vandaag trapten ze af als d.v.c.Buiksloot. Niet iedereen was blij.

Fred Los kwam in 1952 bij De Volewijckers als speler en speelt daar nu nog. Hij was o.a. secretaris van de club. Hij vertelt in deze video iets over zijn voetballoopbaan.

In 1944 werd De Volewijckers kampioen in de Eerste klasse. In de kampioenscompetitie werd tegen titelkandidaat VUC werd met 0-2 verloren. Daarvan zijn filmbeelden. Toch werd De Voewijckers dat jaar landskampioen.

 

Het wonder van Zuilen. Live radioverslag dat op het Mosveld  te horen was. De 1-4 werd in de laatste tien minuten omgebogen naar 4-4.  Die uitslag was voldoende om te promoveren naar de Eredivisie .

4 februari 1962 De Volewijckers-VVV 1-0.  Bertus Van Hilten, Frits Soetekouw, Dirk de Ruiter, Sjaak de Vries, Piet van der Muts, Henk Looijen, Henk Ellens, Piet Boogaard, Wout Schaft, Has van Wijk (doelpunt), Otto Polak.

16 april 1961. Volewijckers-Volendam.

AT5, 24 mei 2013. Voetbalclubs Volewijckers en D.W.V. uit Noord gaan komend seizoen samen verder als d.v.c. Buiksloot.

1963/1964 De wedstrijd Volewijckers-Veendam op het Mosveld. Vermoedelijk de bekerwedstrijd gespeeld op 9 febr. 1964 met de uitslag 2-3

Het Volewijckerslied, gezongen door Jos de Rooy, begeleid door fanfare Muziekvereniging Waterland. Regie, productie: Hans Meijer.

Mosveld 18 november 1962: De Volewijckers-Ajax 0-5. Bertus van Hilten, Frits Soetekouw, Henk Ellens, Dirk de Ruiter, Hans Reuser, Bart Severeijnse, Gerrie Kaspers, Has van Wijk, Wout Schaft, Cees Kick, Frits Kick. (Eredivisie archief)